H6-os hév (kis kép) (fotó: Nyitrai Dávid)

Budapest, 2020. november 6. ? A MÁV-HÉV Zrt. pályakarbantartást végez több HÉV-vonalon is a november 7-8-i hétvégén. A H6-os HÉV helyett pótlóbusz jár Soroksár, Hősök tere és Szigetszentmiklós-Gyártelep végállomások között. Változik a közlekedés a H5-ös HÉV vonalán Pomáz és Szentendre között, illetve a H8-as és a H9-es HÉV vonalán Nagyicce és Cinkota között.

A H6-os HÉV közlekedése

A H6-os HÉV helyett 2020. november 7-én és 8-án Soroksár, Hősök tere és Szigetszentmiklós-Gyártelep állomások között pótlóbusz közlekedik.

A H6-os HÉV Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, valamint Szigetszentmiklós és Tököl, illetve Ráckeve állomások között jár. A szerelvények Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó állomásokon mindkét irányban a Ráckeve irányú peron mellett állnak meg.

A kimaradó szakaszon a H6-os jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely Soroksár, Hősök terétől Szigetszentmiklós-Gyártelepig közlekedik, Szigetszentmiklós megállóhelyet nem érinti. Szigetszentmiklósról Budapestre Szigetszentmiklós-Gyártelep állomáson keresztül kell utazni, ahol a pótlóbuszok a mindkét irányból érkező HÉV-ekhez csatlakoznak.

Szigetszentmiklós, József-Attila telep és Szigetszentmiklós alsó megállóhely térségéből a főváros felé a 38-as, a 238-as autóbuszok, valamint a 673-as, a 674-es és a 676-os VOLÁN autóbuszok igénybevételét ajánljuk.

A HÉV-szerelvények a MÁV-HÉV Zrt. által meghirdetett vágányzári menetrend szerint járnak.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A H5-ös HÉV közlekedése

A H5-ös HÉV 2020. november 7-én és 8-án módosított menetrend szerint jár Pomáz és Szentendre állomások közötti pályakarbantartás miatt.

A H5-ös HÉV:

  • november 7-én, szombaton 8:00 és 20:00 óra között a Pannóniatelep megállóhelyen mindkét irányban a Szentendre irányú;
  • november 8-án, vasárnap 8:00 és 20:00 óra között Pomázon és a Pannóniatelep megállóhelyen a Batthyány tér irányú peron mellett állnak meg.

A HÉV-szerelvények a MÁV-HÉV Zrt. által meghirdetett vágányzári menetrend szerint járnak.

A H8-as és a H9-es HÉV közlekedése

A H8-as és a H9-es HÉV vonalán 2020. november 7-én és 8-án módosul a ?közlekedés.

  • A H8-as HÉV Sashalom; Mátyásföld, repülőtér; Mátyásföld, Imre utca; Mátyásföld alsó és Cinkota megállóhelyeken mindkét irányban az Örs vezér tere irányú peron mellett állnak meg.
  • A H9-es HÉV csak Cinkota és Csömör között közlekedik, Cinkotán mindkét irányban csatlakozva a H8-as HÉV-szerelvényekhez. Az Örs vezér terétől Csömörig, valamint Csömörről az Örs vezér teréig cinkotai átszállással lehet utazni.

A HÉV a MÁV-HÉV Zrt. által meghirdetett vágányzári menetrend szerint jár.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!

Budapesti Közlekedési Központ[eredeti cikk]

Leave a Comment

Your email address will not be published.