Hétköznap reggel is jól vizsgázott a belvárosi metrópótlás

A hétköznapok legnagyobb forgalmát lebonyolító hétfő reggeli csúcsidőben is fennakadások nélkül közlekedtek a metrópótló járatok Budapesten 2020. november 9-én reggel. A Budapesti Közlekedési Központ köszöni mindenkinek, aki bizalmat szavazott a közösségi közlekedésnek a belvárosi metrópótlás első hétköznapján.

A BKK már a november 7-én indult belvárosi metrópótlás első hétvégéjén sem tapasztalt fennakadásokat a metrópótlásban. Budapest útjaira a szombat-vasárnapinál lényegesen nagyobb terhelést jelent a hétköznap reggeli csúcsidei forgalom. A metrópótlásban résztvevő járatok ? a metrópótló buszok és a lezárt metrószakasz elkerülését biztosító többi felszíni járat ? azonban november 9-én, hétfőn reggel is zavartalanul közlekedtek. A közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul a megváltozott forgalmi rend, akit mégis, azt a lezárt metróállomásoknál a BKK munkatársai segítették az eligazodásban. A Budapesti Közlekedési Központ köszöni a fővárosban utazóknak, hogy bizalmat szavaztak a közösségi közlekedésnek a belvárosi metrópótlás első hétköznapján. Aki még nem indult ma útnak, feltétlenül tájékozódjon a metrópótlás forgalmi rendjéről a bkk.hu/m3felujitas oldalon.

Ahogy a BKK korábban is jelezte, a metrófelújítás miatti belvárosi forgalmi változások egész Budapest közlekedésére hatással lesznek. A hétfő reggeli gépjárműforgalom esetében sajnos érvényesült a papírforma: a megváltozott közlekedési rend és a díjmentes parkolás miatt a belváros több pontján a szokásosnál nagyobb torlódások alakultak ki. A reggeli csúcsforgalomban kritikus pont volt a metrópótló buszok útvonalán a Kiskörút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út csomópontja, a Váci út a Lehel tértől, az Üllői út Határ út és Nagyvárad tér közötti szakasza és a Kálvin tér környéke. A Budapesti Közlekedési Központ a gépjárművel közlekedőket arra kéri, hogy ha a belvárosba tartanak, fontolják meg, valóban szükséges-e autóba ülniük, és ha tehetik, inkább válasszák a fennakadás nélkül üzemelő közösségi közlekedést. Akinek mindenképp gépjárművel kell közlekednie, használja a valós idejű útinformációkkal tervező alkalmazásokat, továbbá ne rutinból közlekedjenek: figyeljék az ideiglenes forgalmi rendet szabályozó KRESZ-táblákat, útburkolati felfestéseket, és ne hajtsanak rá a buszsávokra. Az ideiglenes közúti forgalmi rendről minden információ megtalálható a BKK honlapján.

Budapesti Közlekedési Központ[eredeti cikk]

Leave a Comment

Your email address will not be published.